Culoarea rochiei de mireasa: alternativa la clasicul alb

Cand ne gandim la o rochie de mireasa, automat ne vin in minte imagini cu o rochie alba. Si in majoritatea cazurilor, rochia de mireasa este alba datorita traditiei. Poate pentru ca in trecut albul era singura alegere posibila in ceea ce priveste tinuta unei mirese, deoarece asa cerea traditia. Orice alta varianta ar fi fost considerata o optiune de-a dreptul scandaloasa, dar, in ziua de azi, regulile s-au schimbat si exista o paleta impresionanta de culori de unde iti poti alege nuanta perfecta pentru rochia de mireasa.

Cu o varietate de culori si modele disponibile, rochia de mireasa poate fi acum adaptata pentru a se potrivi diferitelor stiluri si tematici ale nuntii. Iata, asadar, cateva idei de culori alternative ale clasicului alb pentru a te inspira:

Ivory - Ivory este o nuanta de alb putin mai inchisa, si una din cele mai populare alternative la rochiile de mireasa clasice. Este un alb mai stralucitor, cunoscuta si drept ,,culoarea cojii de ou” sau ,,a lumanarii”. Nuantele calde de ivory au mai multe avantaje, printre care si faptul ca ascund in mare parte defectele tenului, scot in evidenta ochii caprui, verzi si negri si, de asemenea, se potriveste cu toate nuantele de par. Un alt avantaj este faptul ca adauga un plus de distinctie celei care poarta rochia, fiind stiut ca marile capete incoronate au purtat rochii de culoarea fildesului.

Nuante de roz -  Rozul este o culoare foarte feminina si romantica, perfecta pentru o nunta. Poate varia de la roz pal, aproape de alb, pana la un roz aprins, care poate face o declaratie puternica. Nuanta se potriveste rochiilor de tip A-line sau chiar celor de tip printesa. Sunt feminine, delicate si arata foarte bine cand sunt asortate cu buchete de flori gingase.

Nuante de albastrul -  Albastrul este o culoare calma si sofisticata, care poate aduce un plus de eleganta rochiei de mireasa. Exista o varietate de nuante de albastru disponibile, de la un albastru pastel delicat pana la un albastru regal intens. Daca te orientezi spre rochii de mireasa in nuante de albastru, poti fi sigura ca vei iesi in evidenta, deoarece nu foarte multe femei iau astfel de alegeri indraznete.

Nuante de verde - Verdele, culoarea naturii si a renasterii, este o optiune excelenta pentru miresele care doresc sa aduca un element de prospetime si energie pozitiva in ziua lor speciala. O rochie de mireasa verde poate fi asortata cu flori albe sau colorate, precum si cu accesorii aurii sau argintii, pentru a crea un aspect armonios si sofisticat.

Culoarea piersicii -  Piersica este o culoare calda, delicata si versatila, perfecta pentru o nunta primavaratica sau de vara. Modelele de rochii de mireasa in aceasta nuanta sunt cu adevarat deosebite, iar daca te hotarasti sa porti acest tip de vestimentatie, vei exprima faptul ca esti increzatoare, fina, de un rafinament absolut.

Nuante de gri - Griul este o culoare neutra, dar sofisticata, care poate aduce un element de mister si eleganta rochiei de mireasa. O rochie de mireasa in nuante de gri poate fi combinata atat cu accesorii aurii cat si argintii si poate fi asortata cu flori colorate pentru a crea un contrast vizual atragator.

Nuante de galben - Galbenul, culoarea soarelui si a optimismului, poate aduce o nota de veselie si luminozitate in rochia de mireasa. De la galben pastel pana la galben mustar, exista o varietate de nuante care pot fi adaptate la tematica si stilul nuntii.

Nuante de mov - Movul este o culoare regala si misterioasa, care poate adauga o nota de eleganta si rafinament rochiei de mireasa. O rochie de mireasa in nuante de mov poate fi asortata cu flori albe sau colorate, pentru a crea un aspect sofisticat si romantic. De la lavanda delicata pana la violet intens, exista o varietate de nuante de mov care pot fi adaptate la diferite stiluri si tematici de nunta.

In concluzie, rochia de mireasa nu trebuie sa fie neaparat alba pentru a fi frumoasa si speciala. Alegerea unei culori alternative poate aduce un element de unicitate si personalitate in ziua cea mare. De la nuante delicate de roz pana la culori vibrante si sofisticate, exista o multitudine de optiuni disponibile pentru miresele care doresc sa se indeparteze de traditia clasica a rochiei albe.