Politică de retur

Produsele achizitionate pot fi returnate în termen de maxim 14 de zile de la data primirii comenzii.

 

IMPORTANT

1. Produsele vor fi returnate în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, o copie a Facturii de achiziție si Formularul de Retur. Returnarea unui produs fără ambalajul sau accesoriile acestuia va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor menționate mai jos.

2. Articolele vestimentare/produsele confectionate pe comanda la cererea clientului, NU beneficiaza de dreptul returnarii produsului, conform conform art. 16 din O.U.G 34. Aceeasi situatie se aplica si in cazul produselor aflate in stoc, asupra carora clientul a cerut modificari inaintea expedierii acestora catre el (ex: realizat pe masuri preferentiale, scurtat, stramtat, personalizat prin brodare sau stantare, etc.).

Produsele personalizate dupa specificatiile clientilor, se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Produsele personalizate intra sub incidenta acestei exceptii, fiind personalizate in mod clar, dupa specificatiile prezentate de consumator (Cumparator). O.G. 34/2014.

3. Returul este acceptat daca in urma investigatiei produsului intors la sediu, nu se gasesc urme de purtare, uzura, sau alte modificari. In caz contrar, aceste actiuni vor duce la diminuarea valorii bunurilor.

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță consumatorul nu are posibilitatea de a vedea bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage. Din același motiv, consumatorului i se permite să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul trebuie să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: consumatorul trebuie doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte la diverse ocazii. Prin urmare, în timpul perioadei de retragere, consumatorul trebuie să mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară. 

Acţiuni neacceptate care duc la diminuarea valorii produsului returnat sau pierderea dreptului de retragere:
- ruperea sigiliilor și a etichetelor;
- ruperea accesoriilor aditionale;
- murdărirea, pătarea, impregnarea produselor cu substanțe externe;

4. Costul de transport al returului va fi suportat de catre client.Din suma alocata returului catre client se vor deduce banii care au fost redirectionati catre curier pentru transportul pachetului catre client (la comandarea pachetului). Transportul gratuit este un beneficiu asigurat pentru clientii care pastreaza produsele comandate.

5. Nu este acceptata ca metoda de retur livrarea prin intermediul "Postei Romane" deoarece destinatia finala nu este cea specificata in contractul la distanta.

6. Valoarea produselor folosite, cu urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand costurile de igienizare, cosmetizare, reparare și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Refurbished. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea materialelor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

7. Returnarea se poate face direct la sediul nostru:

Georgiana Iordache.com
Adresa:
Str. Murelor, nr. 5C, Ploiesti, Prahova
Telefon: +40 (747) 846 024
E-mail: georgianaiordacheboutique@yahoo.ro
Program de lucru: Luni - Vineri 10:00 - 18:00

8. Expeditorul raspunde cu privire la corectitudinea datelor inscrise pe documentul de transport (AWB), cat si de ambalarea corecta si etichetarea coletelor.

Coletele trimise de catre expeditor trebuie sa fie ambalate intr-un mod care sa protejeze produsul de factorii ce pot duce la deteriorarea acestuia pe toata durata transportului (se recomanda folosirea elementelor de siguranta, ex: folie plastic curier, carton, folie bule de aer, etc. )

Informatii Generale

1. Pregătiți și asigurați corespunzător produsul pe care doriți să-l returnați punându-l într-o cutie de carton împreună cu Formularul de Retur completat.

2. Trimite-ti solicitarea de retur, la adresa de email georgianaiordacheboutique@yahoo.ro.

3. Alegeți modalitatea de returnare: Urgent Cargus/ Fan Courier/TNT sau Altă firmă de curierat (costul de transport va fi suportat de catre client) și înregistrați returul.

4. După ce coletul ajunge la departamentul de retur și returul este acceptat, în decurs de 5 zile lucrătoare se returnează banii. Întreaga procedură de returnare produs/bani durează aproximativ 14 zile calendaristice de la ridicarea returului de către curier.

5. Returul banilor se va face prin transfer bancar intr-un cont comunicat de catre client.